Ако Господ от стъкло ме бе направил,
то стъклото би било непробиваемо.
Та не се опитвай с мене да се справиш.
А причината?
Е, тя е разбираема.
Ако Господ от дърво ме бе направил,
щях да съм чинар - голям, величествен.
Та не се опитвай с мене да се справиш.
Аз съм горда.
Колкото и да обичам.
Ако Господ от калта ме бе направил,
щях да бъда лепкава и гъста.
Та не се опитвай с мене да се справиш.
Аз ще те погълна.
Щом те искам.
© Мая Попова Всички права запазени