19.03.2019 г., 22:52 ч.

Ако бях коза 

  Поезия » Хумористична
459 1 0

Ако бях коза, щях да си пусна брада
и да се ветрея по поляните
да гоня листата по хълмове

и да хрупам кора от дървета
да нагазя с крака сред ливадите
без да гледам къде има охлюви
и дали си показват рогцата...
Ако бях коза, аз щях да имам рогца
и носле да надушвам потоците
и очи, в които те се оглеждат
и придобиват цвета на водата
А небето над мене - орловото
с ято птици слова ще чертае
ще разказва истории бляскави
за замечтани принцеси предадени
и за принцове като лакеи
които нивга не ще да узная.

© Цвета Пеева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??