28.08.2011 г., 22:16 ч.

Ако бяхме някакви герои... (щяхме да се борим за любовта) 

  Поезия » Любовна
585 0 2

Ако бяхме някакви герои... (щяхме да се борим за любовта)

 

Ако се забавиш още две минути,

не знам ще мога ли да издържа,

да те гледам разплакана в очите...

и да не се опитам да те спра...

 

Ако можеше да сме герои от книга,

с искрени думи да променя твоето решение,

да тичам след влака, да го настигна,

но сега и това няма значение...

 

Ако можеше да сме герои от филм,

на летището сама самолета да спра аз,

да те целуна, да ти кажа, че си моя любим...

Но защо в живота нямам този шанс?!

 

Ако бяхме герои от роман,

да спреш кораба и сам до мене щеше да доплуваш,

да ми кажеш, че никъде без мен не тръгваш сам,

но в живота това не съществува...

 

Ако бяхме герои от сериал,

на тръгване щеше към мен да се обърнеш,

а аз да се затичам и да те прегърна цял,

щях да мога някак да те върна...

 

Ако бяхме каквито и да е герои,

нямаше да си губим времето сега -

без сълзи да плачем и без да говорим,

да пуснем да си отиде любовта...

 

14.08.2011

 

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Идейно!
  • Толкова проницателен стих! Идеята ти е страхотна. Да, героите правят тези неща, във филмите и книгите става точно така, получатва се романтично и вълшебно, но в реалният свят, по-често не е така, защото не сме герои, но никога не е късно да опитаме да бъдем...!
    Поздравления, от мен 6
Предложения
: ??:??