Какво е бъдещето -
сън изпълнен с хиляди надежди,
сън, в който вечната душа,
все млада, хубава изглежда.
Химера с неизвестен край,
бленувано човешко щастие,
надеждата за земен рай -
търпение в нашто настояще.
Мечтата ни, че някой ден
ще се събудим... Но когато
това се случи с теб и мен,
ще бъдем само дух, сфумато...
А Бъдещето ще заспи
без нашата мечта голяма,
но Бъдещето щом заспи,
Човече, знай че теб те няма...
© Ваня Иванова Всички права запазени