20.01.2015 г., 0:17 ч.  

Ако до мен бъдеш ти 

  Поезия » Любовна
669 0 2

Всеки миг, във който си далече,

аз умирам и се прераждам пак

и всеки удар сърдечен е обречен

да е последен и разбит на прах.

 

Всяка минута, в която теб те няма,

без жал разсича душата ми на две

и всеки миг с теб е илюзия, измама,

че можем някога заедно да сме.

 

Всеки поглед, който в мене взираш,

отвътре ме изгаря и като лед топи,

като стара, вехта дрипа ме раздира

и нови сънища, и мечти от мен крои.

 

Всяка усмивка, която като слънце,

лицето ти красиво, нежно озарява,

в мен засява на надежда зрънце

и сили за следващ ден ми подарява.

 

Всяка част от теб, която обожавам

и същността ти прелестна изгражда,

реалността ми в сън преобразява

и пожар в сърцето ми подклажда.

 

Всяко чувство мое и всяка мисъл

ти като фея със магия умело покори

и дните нямат, но и имат вече смисъл,

ако до мен била си или ще бъдеш близо ти.

© Станчо Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??