14.10.2006 г., 1:02 ч.

Ако можех  

  Поезия
652 0 2

Ако можех да видя слънцето,
щях да стопля ръцете си,
щях да флиртувам с лъчите,
щях да се рея в мечтите.

Ако можех да видя луната,
щях да заспя на тревата,
щях да сънувам звездите,
щях да почувствам мъглите.
 
Ако можех да видя полето,
щях да тичам през него,
щях да тичам боса,
щях цветя да нося.

Ако можех да видя изгрева,
щях да взема боички,
щях да рисувам контрастно,
щях да рисувам страстно.

Ако можех да видя пътека,
щях да вървя, но полека,
щях да усетя земята,
щях да разглеждам росата.

Ако можех да видя дъжда,
щях да танцувам под него,
щях да развея косите си,
щях да измия очите си.

Ако можех да видя лицето ти,
без тая измама в очите,
щях да ти дам сърцето си,
да попивам жадно сълзите.

© Таня Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??