18.05.2011 г., 22:36 ч.

Ако можех... 

  Поезия
1161 0 3

Ако можех да те грабна,

с двете си ръце да те прегърна,

близо до сърцето бих те скрила,

надалече бих те преродила...

 

Ако можех да те грабна,

с топлина да те обвия,

бавно нежността в теб да върна,

щастието с теб да преоткрия...

 

Ако можех да те грабна,

искрица обич в теб да зърна,

планини и океани ще обърна,

но назад не ще те върна...

 

Ако можех да те грабна,

спомените бавно да изтрия,

бръчиците тъжни на челото

с целувки нежни ще покрия...

 

Ако можех да те грабна,

от лъжата грозна бих те скрила

и на стража пред вратата

бих умряла, бих убила...

 

Ако можех да те имам....

сладка, нежна и непоклатима,

с радост бих приела аз съдбата

да бъда твоя майчица любима...

 

Ако можех да те имам...

Боже, дай ми много сила...

Ако можех да те имам...

Боже, бих се съживила...

 

 

© Таня Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ако можех да те имам...
    Боже, дай ми много сила...
    Ако можех да те имам...
    Боже, бих се съживила...

    Удивително стихотворение и прекрасен стих


  • Поздрав, да това си е животът ... красива картина, която понякога гледаме отдалеч, а ни се иска толкова много и точно тогава някак в колекцията наша да я има ... е да рисуваме Таня, пък каквото излезе ...
  • Поздравления, Таня!
    Много ми хареса!
    И не само защото си ми 'градска'!
Предложения
: ??:??