16.01.2014 г., 17:53 ч.

Ако мракът прегърне тревата 

  Поезия
515 0 3

 

Ако мракът прегърне тревата

със възторжени млади ръце

във покоя на нежното лято,

то ще трепне със живо сърце.

 

Ще се носят в тъмата светулки

като валса на вятър игрив

и ще свирят щурчета с цигулки

в тишината на спомен красив.

 

Ще проблясват звезди в небесата

като сребърен път във нощта,

ще намери ли него тъгата,

ще те върне ли тя у дома.

 

Ще те следва ли с плаха въздишка

румен месец със светли очи,

ще ти носи ли мойта усмивка

в среброкосите свои лъчи.

 

Ако мракът обгърне душата

с омагьосващи топли ръце,

ще си спомниш ли нашата стряха

и капчука с разбито сърце.

 

Живка Юрукова

© Живка Юрукова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??