14.07.2013 г., 22:13 ч.

Ако някога 

  Поезия » Любовна
1001 1 4

Ако някой ден всичко се счупи.

Ако някой ден ти си отидеш...

Ако някога в друга се влюбиш,

ако спреш да ми търсиш очите...

 

От небето ще падат порои,

гръмотевици мрака ще късат,

планините ще тръгнат нагоре

и моретата в лед ще се блъскат.

В тъмнина ще пропадне земята

и дърветата глухо ще падат,

ще изгасне в небето луната,

а звездите със мене ще страдат.

И сърцето ми с тях ще угасне

и ще бъде завинаги нямо.

Без поезия, думи и страсти,

ако тебе до мене те няма.

Ако някой ден ти си отидеш,

непрестанно във мен ще вали.

Ще се лутам във мрака невиждаща.

Ще боли.

Затова остани.

 

© Мариета Караджова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??