23.08.2005 г., 15:00 ч.

Ако някога решиш 

  Поезия
960 0 4

Ако някога решиш
да се завърнеш,
ще съм на прага, отмаляла
от дългото очакване.
Наметната със шала,
със прашен поглед от вятъра
прегръщал ме единствен
в самотните ми дни и нощи.
Пътеката обрасла ще потръпне
от стъпките ти боси,
а паякът на портата увиснал
ще бърза да разплита
гъстите си мрежи.
И крушката ще свети нощем.
Ако някога решиш...
Ще съм на прага.


 

© Галя Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??