10.12.2008 г., 20:22 ч.

Ако няма утре... 

  Поезия » Философска
3206 0 18

 

„Ще те обичам, но нека е утре.

Днес, повярвай, съм доста зает.

Заседания, срещи - разбираш ме -

пълен график - от осем до пет.

Ще те прегърна, но нека е утре.

Днес ще пием по бира с съсед.

Не, не чакай. Направо си лягай ти.

Утре трябва да ставам във пет.

Ще те целуна, но нека е утре.

Днес едва се държа на крака.

Ех, ти вечно се сърдиш за глупости!

И утре е ден. Как не разбра?"

 

По лицето бавно се стичат сълзи

и тревога езика прехапва...

Ето - днес безвъзвратно ще отлети!

А утре? Утре може да няма...

© Васка Мадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??