20.10.2010 г., 23:57 ч.

Ако си дал 

  Поезия » Философска
1259 0 9

 

                             на  Райчо Русев

 

 

Ако във себе си пренесъл си частица

от красотата на творенията Божи

и си изтръгнал от сърцето си искрица,

за да запалиш пред олтара му свещица -

не следва нищо вече теб да те тревожи.

 

 

Ако си дал на приближените си лепта

и на слепец, протегнал длан за милостиня,

не си пристъпил ни веднъж свещена клетва,

ще осъзнаеш, че те води и просветва

една звезда на небосвода, светлосиня.

 

 

Ако заровил си в семейното огнище

във пепелта една главня, за да ни топли,

и във наследство си оставил две-три книжки -

ще те четат и ще те помнят, и ще нищят

във стиховете твойте мъдрости и вопли.

   

 

Ако си дал...

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??