Ако излизаш – изгаси лампата.
Енергото пак вдигнали цените,
А не ми се плаща да гледам празнотата
и усмивките разбити на стените.
Ако излизаш – затвори вратата.
Навън, май, скоро ще е пролет,
а на мен не ми се гледа сама радостта
на разцъфващия наново свят.
Ако си отиваш – не се обръщай,
не искай, моля те, спомените си обратно.
Върви напред по своите пътища,
аз ще за мъничко поседя на тъмно...
Ако излизаш – изгаси лампата.
Енергото пак вдигали цените си.
Не ме мисли, ще поговоря със свещта,
докато не пресуша мечтите си.
Ако си тръгваш – накарай ме да забравя
и усмивките, и светлините,
защото без теб не искам да повече да видя
красотата в на света очите...
© Петя Всички права запазени