4.02.2008 г., 17:20 ч.

Ако забравя 

  Поезия » Любовна
744 0 2

Обичам те! Дори за миг,

ако престана да усещам този глад,

ако оставя в миналото твоя лик

и във сърцето ми проникне хлад,

 

ако загърбя те във нужда,

ако си тръгна през нощта,

ако реша да съм ти чужда

и избера пред теб света...

 

Не ме наказвай! Просто гледай -

как ще се срутят върху мен

на планините върховете,

ще ме затиснат снегове...

 

И нека ме преследват бури,

огньове нека ме горят,

порой от укори и хули

да ме разкъсват, щом заспя!

 

И всичко да изгуби смисъл,

а аз да стана късче лед,

ако забравя как обичаш

и как се чувствам днес без теб!

© Анита Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??