20.03.2010 г., 21:17 ч.

Ако зависеше от мен 

  Поезия » Любовна
1274 0 3

Ако зависеше от мен, щях да те върна,
защото виждам теб, накъдето и да се обърна.
Ако зависеше от мен, щях да те прегърна,
искам просто времето назад да върна.
Ако зависеше от мен, щях да те целуна
и болката от мен някак щях да изтръгна.
Ако зависеше от мен, щях да те обичам,
дори сега пред теб и другите да отричам.
Ако зависеше от мен, нямаше да те пускам,
нуждая се от теб, не искам и за миг да те изпускам.
Ако зависеше от мен, щяхме да сме двама
и нямаше сега в мен да я има тази рана.
Ако зависеше от мен, всичко бих ти признала,
но не зависи и всичко е някаква измама.
Ако зависеше от мен, нещата щяха да са други,
нямаше сега да сме някак чужди, нежно груби.
Ако зависеше от мен, нямаше сега от теб да се отричам.
Ако зависше от мен, просто щях да те обичам.
Ако зависеше от мен, нямаше това да става,
нямаше времето без теб толкова бавно да минава.
Ако зависеше от мен, но не зависи,
макар аз да съм тази, която трябва да прощава.

© Грета Ганчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страхотно е!
  • Понякога,ние хората си нямаме и идея колко много неща зависят само от нас!Точно това,което ти се струва,че не си избрала те прави по-силна!Иначе се е получило много красиво...
    Лично аз не разбирам защо най-хубавите стихове се получават,когато сме тъжни,ядосани,разочаровани....
  • Ех Грети! Ако зависеше всичко от теб...но за любовта трябват поне двама! Иначе, монолюбов, не е за предпочитане! Шегичкааа! Нощен поздрав мила!
Предложения
: ??:??