6.04.2006 г., 23:03 ч.

Аксиома...5-та 

  Поезия
828 0 6
Най-кратка и лесна е аксиомата първа -
Дете, предстои да живееш тепърва!
За нея се връзва и аксиома №2 -
Няма нищо по-хубаво от това да си дете!
А ето, че стигнахме и до аксиома - три,
Не гледай - забелязвай - за това имаш очи!
Четвъртата аксиома в редичката застава -
Сезони се сменят...Но нещо остава!

Най-дълга е аксиомата пета!
Изпъква някак като петно на тапета:

Когато в пустиня от билборд-реклами
на кремове, чанти, коли и салами,
вървиш, омотан от градът на мечтите,
омаян на природата губиш следите...
...Се спри! И послушай как вятърът свири,
Как ангели пият от снежни потири,
погледай как птици кръжат в небесата,
почувствай наивния смях на децата...
...Тогава! Ще видиш цъфтящи лалета,
И веднъж вече чул песента на поета
ще намериш доказателство за аксиома пета:
"Има живот и на тази планета!"

© Александър Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??