23.12.2006 г., 16:05 ч.

Актуално 

  Поезия
742 0 2

Помниш ли,
беше свежа пролет.
Ти гнездеше
и садеше бостаня,
разгорещи се,
вдигна си фустаня...
То... бива, бива,
как дан'та подгоня.
А летото
копаехме царевичака,
на два, три реда
спирахме за кратко.
Земята топла,
беше сладко, сладко,
те декарите,
само нази чакаха.
Дойде дъжда
и дълга късна есен.
Виното тихичко
кипеше във мазето.
Ронехмее мамули
за прасето
и в шумата
ни беше много весело.
Ще го заколя днес.
Дай ножа тука!
Ще го опърля,
ще го разфасовам.

Кипни ракия,
Коледа е Бога ми,
а после цяла зима
ще си гукаме.

 

© Хухавел Кайлъшки Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??