8.09.2009 г., 20:11 ч.

Алчен грях 

  Поезия » Друга
700 0 3

 

                   Алчен грях

 

Черно платно върху лицето си ще сложа,

та дано скрия белега от ножа,

който кълца на парчета

останалата в мен утеха.

 

 

Ще се скрия от света,

та дано всички да разберат,

че срамувам се да живея в това,

което на сила аз руша!

 

 

Не искам да съм част от калта,

в която от алчност давим се!

И не искам да споделям греха,

в който всички сили влагаме!

 

 

А истинският живот скоро ще дойде!

По-беден и печален от всякога преди!

Но вие, бели хора, виновните не бройте!

Вина всеки носи в своите гърди!

 

 

И крием очите си, крием ги от нас самите.

А истината тежка е, но утеха са парите,

за които черна кръв леем по земята

и зад фалшиви истини крием си вината!

 

 

Всички права запазени ©

© Красимир Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • хубаво е
  • И крием очите си, крием ги от нас самите.
    А истината тежка е, но утеха са парите,
    за които черна кръв леем по земята
    и зад фалшиви истини крием си вината!

    Присъединявам се с 2 ръце към предишното мнение,много смисъл вложен особено в последните редове-поздравления и от мен също!
  • Прекрасно, харсва ми как си го написал, много истина в последните редове...
Предложения
: ??:??