Алчен грях
Черно платно върху лицето си ще сложа,
та дано скрия белега от ножа,
който кълца на парчета
останалата в мен утеха.
Ще се скрия от света,
та дано всички да разберат,
че срамувам се да живея в това,
което на сила аз руша!
Не искам да съм част от калта,
в която от алчност давим се!
И не искам да споделям греха,
в който всички сили влагаме!
А истинският живот скоро ще дойде!
По-беден и печален от всякога преди!
Но вие, бели хора, виновните не бройте!
Вина всеки носи в своите гърди!
И крием очите си, крием ги от нас самите.
А истината тежка е, но утеха са парите,
за които черна кръв леем по земята
и зад фалшиви истини крием си вината!
Всички права запазени ©
© Красимир Иванов All rights reserved.