22.06.2023 г., 19:20 ч.

Алфа 

  Поезия
284 1 2

Той е алфа, все го гонят.

Рядкост в глутницата е.
Затова изяжда всяко 
женско дразнещо го псе.

 

Недостижим е като сянка,
колкото и да го гониш - 
не ще го хванеш ти.
Той е сладката примамка
на сивите банални дни.

 

А хване ли те той и му омръзнеш
те захвърля във калта.
Други вълци да нахрани
с трохи от своята софра.

 

Изчезва той като фантом
за да преследва друга плячка.
Щом хване я, преди да я разкъса
я използва за играчка.

 

Така се забавлява вечно -
търси, хваща, консумира,
влачи, трупа безконечно,
глозга, хвърля, пак убива.

 

За хищникът засищане няма.
Следваш ли го, бавно ще изгаряш.
Единакът отдалеч надушва прясна кръв.
Бягай бързо, да не си поредна мръвка!

 

 

 

п.с. Яде те, въпреки, че не си от неговата диета.

А тя е диета за прасета.

 

 

 

© Хел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря за отзива, Петя!
  • Леле. Хареса ми. Особено финала.
Предложения
: ??:??