4.11.2018 г., 18:10 ч.  

Аман 

  Поезия » Гражданска
672 0 1

АМАН

 

Аман от скапани съседи!

Не всички хора са добри

Не свършва всичко със победи....

Не чакай само добрини!

 

С такива принципи в живота

и аз до днеска съм вървял.

Разказвам това с неохота,

защото съм го надживял!

 

Добре ли си ще ти завидят!

Не си ли - лесно ще те спрат!

По твой адрес те ще  злословят

и колелата ти ще спрат!

 

С лоши мисли нощем спи ме.

И в коловоза ни вървят.

Не тачи ме морал и име,

докато крачим в прашен път

 

И криви приказки пред блока,

за тебе ще се изълчат,

ще кажат ти, че не си сгока!

При нужда пак ще изтърча!

 

Така, че свиквай със живота,

с тях удряй крачка и върви!

Разказвам ви туй с неухота!

И аз това съм преживял!

 

06.11.2011г. София

 

 

 

 

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Гледам и не мога да разбера, това някакъв непознат за мен похват ли е? Нов правилник ли има? Не се ли пише спиме, тачиме. Защо тук тези думи са написани така. Недоумявам. Редакторе?
Предложения
: ??:??