АМАН
Аман от скапани съседи!
Не всички хора са добри
Не свършва всичко със победи....
Не чакай само добрини!
С такива принципи в живота
и аз до днеска съм вървял.
Разказвам това с неохота,
защото съм го надживял!
Добре ли си ще ти завидят!
Не си ли - лесно ще те спрат!
По твой адрес те ще злословят
и колелата ти ще спрат!
С лоши мисли нощем спи ме.
И в коловоза ни вървят.
Не тачи ме морал и име,
докато крачим в прашен път
И криви приказки пред блока,
за тебе ще се изълчат,
ще кажат ти, че не си сгока!
При нужда пак ще изтърча!
Така, че свиквай със живота,
с тях удряй крачка и върви!
Разказвам ви туй с неухота!
И аз това съм преживял!
06.11.2011г. София
© Христо Славов Todos los derechos reservados