20.07.2015 г., 19:06 ч.

Америка се настани у нас 

  Поезия
390 0 4

Защо, кажете, да вървим при янките -
в Невада, в Юта, в Кентъки, в Тексас?...
С фондации, с вериги, даже с танкове -
Америка се настани у нас...

Международният валутен фонд
финансите ни зорко контролира...
"Мариците" добре ни жулят с ток...
И кредитно живеем... И фалираме...

Земя, живот... залагаме със страст...
Обратничим. И тровим се измамно...
Чужбината се настани у нас...
И българският дух умира бавно...

Марин Тачков
16-18 юли 2015 г.

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??