31.10.2013 г., 22:27 ч.

Американско подражателно 

  Поезия
360 0 3

Мен пак ме хвана мострата на лудост.

По-тиквено не съм се чувствал даже,

когато съм пълзял във зла заблуда,

че тиквеното трябва да се маже.

 

И образи подобни днес се зъбят

с оня бахнещ жълто тиквен цвят.

Какво ли се опитват да пропъдят

пунтирайки днес моя детски свят?

 

Вещогери с разклатен вълчи зъб

печелят одобрения навред.

Днес може да си грозен, зъл и тъп -

харесван ще си като бял човек.

 

Ала след днеска всичко е по старо.

Вонята тоалетно ще смърди.

В образа на всяко огледало

ще срещаш само своите черти.

 

Недей сверява никога стрелките

по някой парашутно спуснат брат.

Човек се разпознава по очите,

щом не пунтира по различен свят.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??