27.11.2016 г., 22:56 ч.

Ами, ако ти подаря живота си?... 

  Поезия » Любовна
450 3 2

 

Мога ли да ти подаря любовта си,

но не само с плюшени мечета, писма и цветя?

Ами, ако вече те нося в себе си,

а ти още не си се влюбил в мен...?

 

Естествено, че мога, макар и както го мога...

Защо ме питаш, знаеш че си това, което мечтая...?

Ти си сърцето, което обичам най-много...

и за теб правя всичко и няма невъзможни неща...

 

И все още ме питаш тези всички неща,

толкова много ти харесва да говориш...

Ами, ако ме направиш твой господар и роб?

Ами, ако ме направиш твоя затвор и свобода?

 

Ами, ако аз ти подаря мечтите си?

За да те превърна в най-скъпото за мен...

И най-безценно... най-безкрайното...

но ти вече си най истинското...

 

Ами ако ти подаря небето си?

Ами, ако ти подаря живота си?

Замълчи най-накрая, прегърни ме...

И да забравим за всичко останало...

 

Повече ти харесва да показваш

любовта си, вършейки лудории,

луди, луди дела, знам...

 

 

 

© Лола Лалето Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ами, ако...? Луда, луда любов! Хареса ми!
  • При любовта от значение е само любовта. И въпроси, отговори, думи са излишни, освен две от тях. "Обичам те" - никога не са излишни, ако са подплатени с дела. Интересни образи, конструкция чрез въпроси и дълбоко стихотворение. Хареса ми много!
Предложения
: ??:??