17.09.2018 г., 12:18 ч.

Амур и сезонът 

  Поезия » Еротична, Пейзажна
635 0 0

Есента ни пристигна с танцова стъпка,

но преди да започне да рони сълзи,

млад Амур я прониза и тя се зафръцка,

`щото чувстваше огън във своите гърди.

 

А брезичка „Кудрявка” затрепка със листи.

Полувлюбена беше във вятъра див.

Бързо той я съблече и без да му мисли

заопипва снагата ѝ с поглед влюбчив.

 

Пък Амур все вилнее наляво, надясно.

Със любов порази и Септември – красив,

и дъжда  – да се чука с локвата бясно,

и… поета, та с Музата да е щастлив!

 

Автор: Литатру

© Величка Богданова - Литатру Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??