3.12.2018 г., 9:27 ч.

Ангел 

  Поезия
238 3 2

 

Безплътен ангел прелетя над мен
и ме докосна полъхът небесен.
Денят ми се усмихна променен,
а после всеки жест ми стана лесен.

 

Разкриха ми се толкова неща,
че се уплаших. Може би сънувах.
Изгря луна... не беше през нощта...
Сред сенки - странници самотни -
плувах.

 

Небето се разтвори с реверанс.
До мен се спусна стълба от коприна.
На бавен и мъчителен каданс
животът пред очите ми премина.

 

Усетих, че съм лека и добра.
Нагоре тръгнах с помисли смирени.
Разбрах, че битието е игра
и на финала й сме победени.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Усетих, че съм лека и добра." и аз така след прочита на този стих!
  • Хареса ми...! Поздрави, Нина!
Предложения
: ??:??