2.09.2023 г., 11:01 ч.

Ангел 

  Поезия » Философска
208 6 8

Видях го – понесъл чувала,
в контейнера търси надежда.
Душата му, Боже е бяла,
клошар ли е? Ангел изглежда.

 

Крилата му дрехата крие
и псето го гледа с възхита,
денят му говори на Вие,
а нощем... При Тебе отлита...

 

Разказва Ти все за деня си,
за гълъбче – смъртно ранено...
Трохички от хляба си ръси,
до твоето десно колено.

 

А сутрин отново се връща,
при псето с душицата гладна...
Бездомник без име и къща,
крепи небеса – да не паднат...

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??