26.09.2007 г., 14:33 ч.

Ангел с прекършени крила 

  Поезия
1055 0 4
Пронизващ тишината,
ужасен стон в нощта,
паднал по земята се влачи
ангел с прекършени крила.

Прогонен от царството небесно,
прокълнат за вечни времена,
позволил си бе той да обикне
черния ангел на нощта!

Наказан бе да страда,
да се влачи по черната земя
и векове наред да търси
прекършените си крила!

И страда той с човешка болка,
остана сам и неразбран,
живееше единствено с надежда
и с поглед към звездите взрян.

И тихо нощем плачеше,
скрит от целия свят,
с крила прекършени
и с пропит в сърцето гняв!

За туй, че си бе позволил да обикне,
страдаше сега
и ангелски сълзи се стичаха по лицето
и мокреха сухата земя!

И сега на туй място,
на полятата с ангелски сълзи земя,
покълнали тук никнат,
напоени с болка, черни цветя!!!

© Петя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??