Небето бавно се смрачава
а облаци напълно го закриват.
Щом настъпи вечер,
ангели своите чершафи постилат.
Носени от облаците леко,
облегнали главите си на меко,
политат в своя сън
и забравят за света навън.
Завивките им нежни
затоплят техните тела.
Там горе ангели почиват,
пазени от човешката душа.
© Георги Сарафов Всички права запазени