28.09.2017 г., 9:12 ч.

Антихристи 

  Поезия » Философска, Гражданска
669 2 1

С гръм отвори се земята

и всичко почна да кърви,

пристъпи бавно Сатаната –

смърт за нашите души!

 

Жени, првърнати във курви,

мъжете – самовлюбени крале –

отдали се на страсти бурни

ангели със счупени криле.

 

Грешни "праведници чисти",

живеещи по Божи правила,

преди всичко просто егоисти,

прегърнати от завистта.

 

Посяхме пошлост, аморал,

продаваме се лесно за пара,

покрити с лицемерния воал

ние плащаме високата цена.

 

Дори е жалка бедността ни,

затуй по чуждото ламтим.

Алчността пълзи в кръвта ни,

от злобата не можем да заспим.

 

Лудо влюбени сме във лъжите,

мечтаем все да отмъстим.

Ближем рани, хулим дните,

но някой ден пред Бога ще платим.

 
 
 
 


 

 

© Християна Манева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??