23.06.2024 г., 16:36 ч.

Антиподи 

  Поезия
104 0 0

През зимните пролети и летните есени

когато сезоните сплитат чувства и пръсти,

разглеждаме весели, подреждаме с трепети,

невъзможни възможности на сложности пъстри.

 

И цялото щуране в щурчови скокове,

на бавното бързане към лесната сложност.

Преоткриваме себе си в днешното утре

приютени в разпиляната кратка подробност.

 

От сутрешни вечери и вечерни сутрини

в гъвкавост твърда и с хумор сериозен.

Будно-събудени за лъжливите истини

превръщаме злото в добро и зимата в пролет.

 

Подреденият хаос на разделителни делници

криволичат през странни пътечки от пътя.

Обичащо-мразени в срокове личностни,

горчиво-сладки спомени от живота си пазим.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??