24.11.2012 г., 18:30 ч.

Apokrifos 

  Поезия » Философска
416 0 4

Apokrifos

 

Чета си книгите по няколко: по пет, по шест

и чуждите съдби на кон нахлуват в моята.

А моят пък сюжет сконфузено мълчи

и излинява  повестта му несговорена.

 

Мълчанието вечер влиза с тишината,

за да флиртуват  свойски и събарят мрака.

Листът наместо чаша е разделна линия,

в която падат капки изповеди като вино.

 

Нощта ме среща винаги с мечтите  –

безглави, хроми, странници заклети.

Видях как дяволът ги яхва изкусително -

видях ги като беглеци, изплашени от мене.

 

Душата ми поляга младенец на листа,

скимти, извиква или пие думите,

от мене дърпа смислите, хирург на истини,

все гола, без епител - съблазнителна.

 

Говоря в себе си, при себе си отивам –

живота си със сечива от думи режа,

очите ми - средновековни принцове

на своя дух феод остават предани.

 

Въже си нося, клупа зная как се прави -

аз толкова съм пригвоздявана!

Змията дом свъртя във мойта  пазва,

с агоните душа и тяло са обрязани.

 

Не съм в тълпата, тя се скита след царете

и не прощава на призвания, а хули го,

при Юда ще завърне – да си купи опрощение...

На кръста ваш, над вас съм, малки люде!

 

© Златина Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чета го за кой ли път... и пак не знам какво да ти напиша...
    ... и аз обичам да те чета!
    Хубаво е!
  • Злати, обичам да те чета.
  • Благодарна съм ви за високата оценка, струва ми се, че не ми подхожда. Желая ви успехи.
  • Хареса ми как лирическата героиня е различна!Поздрави за смислената и вълнуваща Ваша поезия!!!
Предложения
: ??:??