24.12.2011 г., 23:38 ч.

Апостоли 

  Поезия » Друга
608 0 1

Апостоли

 

Очите не виждат вече палитрата,

ослепени от солта в сълзите.

Не виждат онази красивата,

след дъжд наливана от Бога в мъглите.

 

За по-достоверно ушите слушат

и вярват в помийната медия.

Очите слепи, ама пак четат

гласа "народен", продиктуван в днешния вестник.

 

И плод на умове в окопи,

а може би и на чужди стремежи

се забравиха рани дълбоки,

затриха се исторически белези.

 

А тоз, дето живее с лъвска вяра

сред стадо озъбени вълци,

ако има Бог - дано му помага

да не бъде обесен от шепа глупци.

 

Ако нямаше книга - щях да повярвам

в смъртта на човека приживе.

В онази заплетена тъмна пътека,

водейка на тепиха на въжено стреме.

 

Зарит от сняг и вятър попътен,

вървейки по кървавите пътища мостови,

извисени над дълбокия свят мътен,

с пълен глас викам: ПРЕРОДЕТЕ СЕ, АПОСТОЛИ!

© Диян Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво, Дияне! Не спирай да пишеш (във всеки възможен смисъл на думата) за да "доразкажеш приказката"!
Предложения
: ??:??