Винаги! Винаги ти в себе си си крил
пролетен полъх, песен на птички
и много, страшно много човешки усмивки,
Ех! Мой тъжен, но прекрасен април...
Какво ли ще ми донесеш и този път
ти, топъл така мечтан неясен април?
Помниш ли как миналата година аз бях пил
от твоята горчилка и как бях на кръстопът!?
Нима днес искаш да ми кажеш ти:
Щастлив ще бъдеш в моите дни,
но аз не вярвам - замълчи, млъкни!
Няма как мой приятел верен да си ти.
Веднъж ли съм живял в тез тревоги?
Веднъж ли си пораждал в мен скръбта?
Но вече сам не зная как така любовта,
любовта ми към теб става все по-голяма!
Кажи ми още сега без лъжа, месецо любим,
щастлив ли наистина ще съм този път с теб,
ще мога ли без лош спомен аз да ти простя
и в твоите топли дни да сме двама аз и тя!?
03.III.2009.
15:57 Часа.
© Илия Кузев Всички права запазени