17.04.2012 г., 14:18 ч.

Априлско тайнство 

  Поезия » Друга
473 0 2

 

Априлско тайнство

 Посветено

 

Отново Южен порив ускорява,

върхари наклоняват в резедаво.

Отново лъч в зениците кълни,

завихрят се копнежи на вълни.

 

Април нашепва, отпечатал в бяло,

за тайнството на всякое Начало.

Хармония и в цвете и в мушица – Дух.

Хармония и в пясъка – дочух…

 

Една Душа си търсила Обвивка,

на устните коприна да извива.

Целунал я Април – облякъл в Тяло,

а слънцето лицето ú заляло.

 

Усмивката. Изящен Южен тласък...

в сълза пречистен блясък,

писмо без думи с дълъг послепис

и радост от лилавата ни Вис.

 

Белязан атом в изгрев закодиран:

на всеки да раздава – да не взима –

усмивката, родена във очите на дете,

Любов за теб ще оплете.

© Николай Начев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??