27.08.2023 г., 16:43 ч.

Арчи 

  Поезия » Хумористична
125 1 0

Одрах се на бетона и

получих драскотина огромна.

За да мога топката на Арчи да взема аз,

някой ден ще стана водолаз.

Заради една топка какво се случва, 

явно от грешките никога няма да сполуча.

Пазя се колкото мога,

но не мога на всичко да смогна.

Искам Арчи да е щастлив,

затова взимам топката с мир.

Съжалявам, че се одрах,

следващия път ще се постарая да не се случва пак.

 

========================================

 

Отново рана заради Арчи получих аз,

дръпна ме и хлъзнах се пак.

Котка улична видя

и кракът ми почервеня.

Някой ден заради Арчи ще влезна в беля,

но колко ли ще ми струва това?

 

========================================

 

Арчи пак не слуша,

направо дойде ми до гуша.

Кога на акъл ще порасне

и ухото му ще чуе?

Не разбира от дума,

направо писна ми да съм луда.

Арчи лампите събори

и отново започна да му се дърдори..

Отново рана получих аз -

нарязах се на стъкло

от много остро потекло.

Заради Арчи някой ден ще се строполя,

но кога ли ще е това?

© Теодора Компанска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??