27.04.2011 г., 9:59 ч.

Арменската Голгота 

  Поезия » Философска
500 0 0

Арменската Голгота

(по Андрей Слово)

Паметта е безмълвна и няма,
а в душата ми капе сълза...
В тази война пленници нямаше...
Всъщност няма дори и война...

До бунара подрънквахме менците...
Никой не чу за такъв геноцид,
когато отиваха на Голгота арменците
и всеки втори беше убит...

Как лош може да бъде народът,
нагледно им обясниха...
Милион и кусур неизгодни...
Във Земята попиха...

Не ги скриха на Каликия баирите,
нито Небето, нито горите...
По тяхната земя ги намираха...
Червени им бяха реките...

Тях ги колеха, застрелваха и ругаха...
Някои даже пребиваха с кръст...
Питам се само хора ли бяха,
озверелите за власт и за мъст?!

По полето и в планинските замъци
в Езерум, в Трабзон и във Ван
и тревица не поникна до камъка -
всеки камък с кръв е облян...

Аз не знам... Душата говори...
Нека Времето ги тури на съд!
Само знам, че млъкнат ли хората -
тези камъни ще реват...

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??