18.05.2019 г., 3:58 ч.

Атавизъм 

  Поезия » Философска
251 1 0

 

  Атавизъм

 

Щом гаргите се вият на ята

и блъскат се тревожно те и грачат,

ще се разваля времето – това

тревогата във полета им значи...

 

Понеже нямат гаргите гнезда

особенно чувствително усещат

и Вятърът настръхнал, и дъжда,

и предусещат: ще се случи нещо...

 

Незакърнял във мене и до днес

инстинкта дреме с птичи атавизъм,

подобно тях усещам всеки стрес

по някакъв неясен механизъм,

 

но може би понеже дом не свих,

а с Вятъра общувах си греховно –

аз ужаса от бурите надвих

и с птиците посрещам ги фриволно...

 

2007.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??