16.01.2023 г., 6:42 ч.

Автограф 

  Поезия
149 0 0

 

Оставѝ ми автограф.
Разпиши се върху лицето ми.
Нека остане ясна следа.
Нека болката сложи своя печат.

 

Разпиши се върху мен.
Нося образа ти в сърцето си.
Превърни ме в свое платно.
Рисувай рани върху лицето ми.

 

Издраскай подписа си по мен.
Маркирай с белези цялото ми тяло.
Оставяй по една следа всеки ден.
По едно клеймо, за да не те забравя...

 

Но аз никога няма да те забравя!
Всеки белег, всяка болка, всяка рана...
Всеки път, когато погледна в огледалото,
Виждам всички твои подписи по мен.

 

Оставѝ ми един автограф за последно.
И после счупѝ писалката на две!
Господи, ти знаеш как да бележиш
Своя добитък в доброволния му плен.

 

Но сега стоя пред счупеното огледало.
И целувам капките кръв по ръцете си.
Един Бог се разписа върху лицето ми.
Но аз вече не съм негов фен...

 

 

© Ваня Накова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??