22.10.2007 г., 15:59 ч.

Автопортрет 

  Поезия
727 0 16

Невъзможните мечти са моя слабост.

Невъзможните любови ме привличат.

Нежна е душата ми, черупката -  корава
и живота не преставам да обичам.

Боря се със нокти и със зъби.

Не спестявам истините голи.

Пътят ми е грапав и наръбен,

но не се научих да се моля.

Често споря с другата във мене.

Често се обичам и се мразя.

разтопявам устни заскрежени,

а пък своите не мога да опазя.

Винаги съм си такава - искрена

и наивна чак до невъзможност.

Прозаична и прозрачна като истина,

с цветен смях и стихове тревожни.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??