2.12.2009 г., 10:42 ч.

Автосъветник 

  Поезия
380 0 3

Автосъветник

 

Не се ядосвай, казвам си, не се ядосвай!

Че яд по старовремски е отрова.

Нима си враг на себе си, щом доброволно

поглъщаш всекидневно вредна доза?

 

Не се гневи, гневът е злост, си казвам също.

Гневът след себе си повежда ярост.

Бъди разумен ти, за да достигнеш старост

и мъдрост “C’est  la vie”, на France присъща.

 

...

Как щедро сам на себе си съвети давам,

а после колко неразумно ги забравям.

Живодар Душков

 

--------

C’est  la vie [с е ла ви] – Това е животът.

France  [франс] - Франция.

 

© Живодар Душков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??