... Аз съм истинска и цяла,
а душата ми е бяла...
Прекалено съм добра,
прекалено истинска и жива.
И протягам ти ръка,
гледайки те чезнещ в тишина.
И чувствата вътре показвам навън,
а болките стари лекувам с огньове
и късам от себе си - строя ти мостове,
уморих се, отчаях се - това ме отрови!
Днес ще се затворя в своята душа
и от утре аз ще бъда половина.
Ще се гърча и крещя,
но тука чувствата ще погреба.
Моя болка ще е нямата тъга.
А ти, светулке, ще живееш ли така?
Че друга няма моята душа,
и друга не те е виждала така,
тъмен, лош и гневен
- но само с теб се чувствам у дома.
Погледни ме както само ти умееш,
докосни ме, сякаш ме владееш.
И отровата отвътре изцеди,
че от нея толкова боли.
... просто тука остани...
© Валентина Кирчева Всички права запазени