2.03.2007 г., 9:16 ч.

Аз... и след това 

  Поезия
816 0 14

Не ме вземайте за интелектуалка,

аз съм само една... Пепеляшка.

Нищо, че съм с очила и химикалка,

нося джинси и тениска моряшка.

 

Далеч съм от лукса, далеч от комфорта,

никога не съм била на бал и премиера.

Развличам се пред дървената порта

едва когато сготвя вкусната вечеря.

 

От пищни церемонии умишлено бягам.

Не искам разточителство, не искам суета.

От това скучно село багажа си ще стягам -

намразила съм вече тук живота и света.

 

Така съм подтисната, така съм уморена,

а помнят още хората - бях весела засмяна.

Трябва да се случи нещо, за да се съвзема.

Нуждая се, разбира се, от коренна промяна.

 

Не искам да съм кисела и вечно недоволна,

искам вече да е факт тоталната промяна.

Омръзна ми, разбира се, и все да бъда болна.

Тениската ще сменя със по-нова премяна.

 

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??