17.09.2006 г., 0:19 ч.

Аз ли бях това 

  Поезия
682 0 3

Бях човек, после жена,
бях лъжкиня, но бях любовта.
Бях творец и виждах далече,
бях мерзавка и дребно човече.

Бях светица, но бях и порочна,
много сърдечна и много безочна.
Бях човек на Новото време,
но старомодното дремеше в мене.

Бях нещастна, бях и щастлива,
в мойта душа имаше сила.
В мойте очи имаше блян,
но пък сърцето ми беше в капан.

Бях егоистка в свойте мечти,
много жестока, сега ме боли,
но бях и добра, нежна дори
много съм дала от мойте сълзи.

Скъпи ми бяха моите дни,
с шепите пръсках аз младини,
беше ме страх, беше ми мъчно,
смело вървях,въпреки късно

Аз съм един казус решен,
който животът хванал е в плен.
Аз пък държа моя живот,
няма да бъда на никого роб!



© Таня Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??