11.04.2012 г., 8:41 ч.

Аз, морето и нощта... 

  Поезия » Философска
413 0 1

 

 

Аз, морето и нощта...

 

                           ... някога в Атлантика

 

Нощта подгони вечерта

и сляха се вода и бряг,

прибоя с бялата черта

изчезна в падащия мрак...

 

Чернее сляпото небе

и блъскат се вълна с вълна-

със Вятърът съм насаме

изгубен в нощната мъгла...

 

Тревожно взирам се напред:

мъртвило, мрак и пустота

и няма бряг, вода навред...

(Жестока, дива красота!..)

 

А трябва ми една звезда,

от всичките една поне-

без нея все вода, вода

и хоризонти от небе...

 

Но кой да ми покаже, кой

как Времето да върна пак

обратно в тихият прибой

на топлият и южен бряг,

 

където влюбена жена

с изящна, смугла красота                       

и с дрехи само от цветя-

безумна страст ми обеща!..

 

...А в самотата подивял

понякога съзирам фар,

подгонвам го обезумял

(о нека е мираж макар!..),

 

но той изчезва точно тъй

и както се е появил

и пак: вода, мечта за бряг

и Вятър из нощта завил...

 

д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесах!Поздравления, докторе!
Предложения
: ??:??