"Аз не взимам наркотици. Аз съм наркотици."
Салвадор Дали
И днес ли ще ме инжектираш, слънчице?
Обичам да горя след всяка доза.
Но жалко, че съм вече на привършване.
Във теб съм цялата - венозно.
Кръвта ти... Синя ми се вижда.
Та аз дори не взимам наркотици...
Без-образна съм до полуда в стиховете си.
Но без формалности се казват истини.
И римата ми, слънчице, се губи...
И леко ми чернее пред очите.
Картини от небе халюцинирам.
Та аз дори не взимам наркотици...
Перфектна ни е тази симбиоза.
Не искаш ли да тлеем сред звездите?
Сега във теб съм цялата - венозно.
От утре - край. Не взимай наркотици.
© Йоанна Маринова Всички права запазени