5.07.2011 г., 19:14 ч.

Аз няма да приема 

  Поезия » Гражданска
392 2 2

 

 

 

 

АЗ НЯМА ДА ПРИЕМА

 

Не мога аз... И няма да приема

да ми натрапват идоли в света.

Аз пример  от разбойници не вземам.

И идеологиите им не ща!

 

Едните са отявлени мужици,

а другите избягали от съд!

Така че  всички те са редки птици...

Не са жалоните по моя път!

 

Потомци  на дошлите от Европа...

Едва избягали от честен съд...

Принесли  навици и тежки сопи,

с насилие  проправили си път...

 

Изстисквали  кръвта на свойте роби.

 Създали джунгла в своята страна...

Събирали са  рекети и глоби...

Нима това е пример за света?!

 

Нечестно те са трупали богатства,

убивали са хора за това...

И така със свойто светотатство

измамвали са всички във света!

 

Какво от туй, че днес са най-богати?!

Събрали са „каймака” на света!

За мене те са днешните  пирати...

Които и днес грабят от света!

 

Нима на тях е съвестта им чиста?!

За пример мисля, че не са добри!

Те са герои на Агата Кристи...

По-лоши са понякога дори!

 

Ний, българите, сме живели в робство!

Орисана е малката страна...

Измъчвани  от  турското господство,

запазили сме и добра страна...

 

Гордели сме се и ний със хайдути...

Хайдути има сред нас и сега!

Със много тъмни връзки сме прочути,

със недобро ни знаят по света...

 

Известни сме със български чадъри!

Със туй, че сме авери на Акджа!

За другите създаваме кахъри

и сме затънали  до горе  във лъжа!

 

Търгуваме с жени и наркотици...

Все още дворът ни е разграден!

Ний, българите, все сме еретици...

Оправя ни единствено остен!

 

Живяхме ний  в безвремие отровно...

Все още тук живеем без морал!...

Крадеме всичко чуждо поголовно,

по всичко свято тук се хвърля кал...

 

Такива сме и с туй не се гордея!

Не искам да се уча и от вас!...

Но българите винаги умеят...

И много лесно влизат и във час!...

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • +++++
  • Усещам (поне лично за мен) едно предупреждение в стиховете ти и ако съм прав, то тогава напълно споделям позицията ти! Видели сме и добро, и доста повече зло, но все сме оцелели! Тъй ли лесно ще ни затрият??? А историята ни е пълна с примери, в които гордият българин вдига глава на бунт ...
Предложения
: ??:??