АЗ НЯМА ДА ПРИЕМА
Не мога аз... И няма да приема
да ми натрапват идоли в света.
Аз пример от разбойници не вземам.
И идеологиите им не ща!
Едните са отявлени мужици,
а другите избягали от съд!
Така че всички те са редки птици...
Не са жалоните по моя път!
Потомци на дошлите от Европа...
Едва избягали от честен съд...
Принесли навици и тежки сопи,
с насилие проправили си път...
Изстисквали кръвта на свойте роби.
Създали джунгла в своята страна...
Събирали са рекети и глоби...
Нима това е пример за света?!
Нечестно те са трупали богатства,
убивали са хора за това...
И така със свойто светотатство
измамвали са всички във света!
Какво от туй, че днес са най-богати?!
Събрали са „каймака” на света!
За мене те са днешните пирати...
Които и днес грабят от света!
Нима на тях е съвестта им чиста?!
За пример мисля, че не са добри!
Те са герои на Агата Кристи...
По-лоши са понякога дори!
Ний, българите, сме живели в робство!
Орисана е малката страна...
Измъчвани от турското господство,
запазили сме и добра страна...
Гордели сме се и ний със хайдути...
Хайдути има сред нас и сега!
Със много тъмни връзки сме прочути,
със недобро ни знаят по света...
Известни сме със български чадъри!
Със туй, че сме авери на Акджа!
За другите създаваме кахъри
и сме затънали до горе във лъжа!
Търгуваме с жени и наркотици...
Все още дворът ни е разграден!
Ний, българите, все сме еретици...
Оправя ни единствено остен!
Живяхме ний в безвремие отровно...
Все още тук живеем без морал!...
Крадеме всичко чуждо поголовно,
по всичко свято тук се хвърля кал...
Такива сме и с туй не се гордея!
Не искам да се уча и от вас!...
Но българите винаги умеят...
И много лесно влизат и във час!...
© Христо Славов All rights reserved.