На древният въпрос житейски -
дали смъртта е път различен,
аз имам отговор Библейски,
но той не стига да те наобичам.
И след последния си влюбен дъх,
от Бог уроци ли ще уча,
или Голгота ще ми стане връх,
възкръснал пак да ти се случа?
Не вярвам в никакво прераждане,
облечено във втори шанс.
В живота ми сега си важна.
За оня свят не правя план.
Не искам да отлагам времето
в наивни, плахи въжделения.
Безброй на чет ми е отнемало,
да сбъдна свойте вдъхновения...
Ако на Онзи - горе му е писнало,
и с тежка мъка ни попари
нали поет съм, ще го слисам,
като напиша друг сценариѝ.
Тогава няма да се питам повече,
дали умирането е начало.
За нас съм режисирал ролите -
да влеем щастие в душа и тяло!
©тихопат.
Данаил Антонов
03.10.2023
© Данаил Антонов Всички права запазени